„O revelaţie!” (Time)
Considerat o revelaţie în momentul publicării, romanul explorează, printre altele, traumele emoţionale pe care le poate provoca munca într-un sistem capitalist hiperconsumerist. Protagonista se duce la o agenţie de ocupare a forţei de muncă, în căutarea unei slujbe care să o solicite cât mai puţin posibil.E trimisă într-o clădire unde urmăreşte înregistrările cu camera ascunsă făcute unui scriitor bănuit că tăinuieşte mărfuri de contrabandă. Dar să ţii sub observaţie pe cineva ore întregi fără să te ia somnul nu e treabă uşoară. În plus, femeia începe să se întrebe cum a ajuns în această situaţie. Pe măsură ce se mută de la o slujbă la alta, descoperă că nu caută tocmai serviciul cel mai uşor, ci ceva mult mai important.
„Tsumura se pricepe de minune să surprindă micile reacţii, ca insecuritatea provocată de o replică ce te ia pe nepregătite, şi să construiască pornind de la acestea o imagine a traumelor emoţionale specifice locului de muncă modern.” (The New Yorker)
„Portretul pe care i-l face Tsumura milenialului care obişnuieşte să despice anxios firul în patru şi încearcă să facă faţă vieţii prin umor inexpresiv şi sarcasm e foarte aproape de adevăr. În vreme ce monotonia şi fantasticul intră în coliziune, Tsumura ne arată că sensul şi dragostea reală pot fi găsite în cele mai neaşteptate locuri.” (Publishers Weekly)
„Acest roman este răspunsul pe care Tsumura i-l dă, din secolul XXI, nuvelei Bartleby, copistul a lui Herman Melville.” (National Public Radio)