Vlad Macri, născut în 1965, nu a manifestat inițial interes pentru arta culinară, dar contextul dificil al anilor '80 în România, marcat de penuria alimentară impusă de regimul Ceaușescu, i-a schimbat perspectiva.Lipsa diversității și calității mâncărurilor disponibile l-a determinat să caute inspirație în cărțile de bucate, dezvoltând astfel o pasiune pentru gastronomie. Contrastul între sărăcia alimentației de zi cu zi și rețetele luxoase citite a fost o experiență transformatoare pentru el. În 2008, Macri a publicat lucrarea "Stufat ori estouffade? sau Există bucătărie românească?" la Editura Humanitas, provocând polemici în rândul celor care considerau bucătăria românească absolut originală. Cartea a fost văzută de unii ca o abordare prea globalistă și demitizantă a tradițiilor culinare românești. După aceasta, Macri s-a concentrat pe gătit, devenind un specialist în prepararea limbii de vită, datorită studiilor sale în limbi străine. A așteptat 15 ani înainte de a publica o altă carte, dedicându-se între timp artei culinare.